Bralna značka za zaposlene

KDAJ? Od 17. septembra 2022 do 2. aprila 2023.

ZA KOGA? Za prostovoljce med zaposlenimi na OŠ Preserje in podružnicah.

S KAKŠNIM NAMENOM? Da bi posegli tudi po knjigah, po katerih sicer morda ne bi, si razširili obzorje in si o tem izmenjali svoje poglede.

KAKO? Vsak udeleženec naj bi prebral vsaj eno knjigo iz vsake skupine, skupaj torej 6. O tem naj bi pisal zapiske, nekakšen bralni dnevnik, kamor sodijo tudi sličice, risbe in podobne umetelnosti. Pogum pokazati svoj izdelek na našem aprilskem srečanju bo štelo za posebno junaštvo. V bralnem dnevniku naj bodo osnovni podatki o knjigi (avtor, naslov, izdajatelj …), slika naslovnice, nastopajoče osebe, kratka vsebina, odlomek, ki vas je nagovoril, ocena in vse ostalo, kar se vam zdi pomembno.

Po zaključku bralne značke bi se dobili na popoldanskem srečanju in se o prebranem pogovorili. Dobili bi se v tednu med 11. in 14. aprilom, seveda pa se lahko še prilagodimo.

SEZNAM KNJIG:
1. skupina: SLIKANICA
Izberite slikanico, ki je vsebinsko ali likovno (najbolje pa oboje) nekaj posebnega. Najbolje bo, če jo lahko priporočite za uporabo v razredu ob določeni priložnosti ali za večerno branje otrokom.

2. skupina: MLADINSKI ROMAN
Poskusite najti roman, ki bi ga lahko uporabili za razredne ure, kot branje mladostnika v težavah, kot poučno branje nestrpnežu ipd.

3. skupina: ROMAN ZA ODRASLE
Če se da, naj bo roman novejšega datuma. Na srečanju nam povejte, kaj vas je v romanu navdušilo ali morda razočaralo. Bi ga priporočili in zakaj?

4. skupina: POEZIJA
Izberete lahko zbirko poezije za otroke ali odrasle. Kakšno pesem ali kitico se lahko naučite na pamet in nam jo recitirate, lahko pa le preberete.

5. skupina: DOLOČENA
Letos bi se poskusili v branju knjige
Elli H. Radinger: Modrost starih psov,
Mladinska knjiga.

6. skupina: ZA PIKO NA i ŠE ENA PO LASTNI IZBIRI
Izberete lahko kakršno koli zvrst, obliko in debelino.

Za dodatna pojasnila sem na voljo v knjižnici med 7. in 15. uro, na eAsistentu ali
urska.persin-mazi[at]ospreserje.si, kjer se tudi prijavite.

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost