Svetovalna služba

KAJ LAHKO NAREDIM, DA MI BO LAŽJE?

Ob 20 – letnici programa za duševno zdravje mladih To sem jaz in spletne svetovalnice www.tosemjaz.net je izšel priročnik za mlade. V njem najdete veliko uporabnih vsebin s področja čustev, samopodobe, depresije, žalosti, anksioznosti, jeze, učenja in kako poiskati pomoč iz stiske. 

Priročnik najdete na povezavi:

https://live.editiondigital.com/e/221cpgqsc/prirocnik-kaj-lahko-naredim-da-mi-bo-lazje#!na-pot


7 RECEPTOV ZA VZGOJO

Spoštovani starši, na spodnji povezavi si lahko preberete 7 praktičnih nasvetov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok izpod peresa g. Marka Juhanta. 

https://vzgoja.si/wp-content/uploads/E-knjiga-Marko-Juhant-7-receptov-za-vzgojo-otrok.pdf


Kam po pomoč

O učenju

Za sprostitev in navdih


Svetovalna služba poskuša vzpostavljati konstruktivne in sodelujoče odnose med vsemi, ki so vpleteni v vzgojno izobraževalni proces, tako med učenci, učitelji in vodstvom šole kot tudi starši.

Naloga šolske svetovalne službe je da svetuje učencem in staršem, sodeluje z učitelji, vodstvom šole pri načrtovanju, spremljanju in evalvaciji razvoja šole ter pri opravljanju vzgojno izobraževalnega dela.

Načrtuje in izvaja preventivne programe. Namen teh programov je pomagati učencem z informacijami oblikovati lastne vrednote in stališča o pomembnih življenjskih temah (nasilje, nenasilna komunikacija, osebne meje, vrednote, čustva…), graditi občutek pripadnosti in lastne vrednosti, motivirati k razmišljanju, razpravljanju, zagovarjanju lastnega mnenja in poslušanju drugih, učiti se konstruktivnega reševanja konfliktov…

Svetovalne delavke so prisotne v času roditeljskih sestankov in pogovornih ur.

Otroci se med šolanjem srečujejo z najrazličnejšimi težavami, tako učnimi, kot strahom pred spraševanjem, osamljenostjo, izključenostjo v razredu, težave, ki jih povzročajo med vrstniški konflikti, neurejene družinske razmere in problemi za katere so lahko razlogi čustvene težave, nasilje, zasvojenost..


Starši!

Želimo, da nas poiščete, se obrnete na nas, ne le kadar imate težave, temveč tudi kadar se vam postavljajo na prvi pogled nepomembna vprašanja, dvomi.

Spregovorite s svojim otrokom, da se lahko obrne na nas z drobnimi zadregami in večjimi težavami, ki jih prinašata šolanje in odraščanje. Tako mu boste pokazali, da njegove težave jemljete resno, obenem pa ga naučili v pravem trenutku poiskati pomoč.


Svetovalna služba:
 
Pedagoginja: Breda Mateja Bizjak Škof
Tel.:    01 360 12 67

Šolska svetovalna delavka: Klavdija Jereb
Tel.: 01 360 12 71

Socialna delavka: Romana Sevšek
Tel.:    01 360 12 80

Pedagoginja: Marija Gornik
Tel.:    01 360 12 63
 
 
Učiteljice za dodatno strokovno pomoč:
 
Socialna pedagoginja: Simona Gortnar
Tel.: 01 3601 268

Psihologinja: Diana Hudnik
Tel.:    01 360 12 73


Specialna in rehabilitacijska pedagoginja: Ana Deutsch Sodnik
Tel.:    01 360 12 81


Kako pokazati otrokom, da jih imamo radi:
Sprejmimo jih.
Postavimo meje, da se bodo počutili varne.
Predlagajmo jim ustreznejše vedenje, ko se vedejo neprimerno.
Pogovarjajmo se o njihovih sanjah in strahovih.
Opazimo, ko so odsotni.
Pojdimo na njihove predstave, igre, dogodke.

(Skupno 1.474 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost